Passiefhuis kozijnen

Wat wilt u weten over passiefhuis kozijnen?

Een overgrote meerderheid van de huiseigenaren vindt dat een standaard kunststof kozijn met hoogrendementsglas voldoende isoleert. Een kleine minderheid vindt dat niet, deze mensen zouden een passiefhuis kozijn kunnen overwegen. Nu zult u misschien denken: “Wat is een passiefhuis kozijn?”. Het is een kozijn dat zeer goed isoleert en daarom gebruikt wordt in een passiefhuis. De norm voor een passiefhuis kozijn is 0,80 W/m²K.

Ieder passiefhuis voldoet aan de eisen van het passiefhuis-certificaat. Voor iedere breedtegraad gelden andere eisen, zo mogen Nederlandse passiefhuizen niet meer dan 15 kWh/m² per jaar verbruiken voor ruimteverwarming. Daarnaast geldt dat het jaarlijkse primaire energieverbruik minder moet zijn dan 120 kWh/m². Het resultaat is een huis dat vier keer minder energie verbruikt en 54 procent minder koolstofdioxide uitstoot dan een nieuwbouwhuis.

Welke merken hebben een passiefhuis kozijn?

Je hebt passiefhuis kozijnen van kunststof, hout en aluminium. Ze hebben gemeen dat ze beschikken over driedubbelglas, anders kunnen ze niet voldoen aan de gestelde isolatienorm. De meeste passiefhuis kozijnen worden gemaakt van kunststof, houten en aluminium versies komen een stuk minder voor. Merken die een passiefhuis kozijn hebben ontwikkeld zijn onder andere DeCeuninck, Finstral, K-vision, Rehau, Schüco, Veka en Weru. U vindt onder deze alinea alvast enkele voorbeelden van dit type kozijn.

  • DeCeuninck: Zendow Premium met een waarde van 0,65 W/m²K
  • Finstral: Top 90 met een waarde van 0,75 W/m²K
  • K-vision: 88 plus met een waarde van 0,80 W/m²K
  • Rehau: Geneo MD plus passiefhuis standaard met een waarde van 0,73 W/m²K
  • Schüco: Thermo Plus met een waarde van 0,76 W/m²K
  • Veka: Alphaline 90 met een waarde van 0,64 W/m²K
  • Weru: Afino met een waarde van 0,68 W/m²K