Serre

Wat wil je weten over serres?

Sommige kozijnspecialisten leveren naast kozijnen ook serres, dat lijkt misschien logisch, maar dat is het niet. Een serre is namelijk een veel ingewikkelder product en bestaat niet alleen uit een paar kozijnen. De meeste serres zijn glasuitbouwen, die harmonieus aansluiten op de stijl en vorm van de woning, doorlopen vanuit de daklijn of op de hoek van de woning zijn geplaatst. Een serre is een extra leefruimte die het hele jaar door kan worden gebruikt en in de meeste gevallen wel een paar centen kost, zoals verderop op de pagina is te lezen.

Iedere serrebouwer heeft een aantal basisuitvoeringen die als uitgangspunt dienen voor de verdere opmaak van de serre. Toch is geen serre uiteindelijk hetzelfde, dat komt door het oneindige aantal keuzemogelijkheden, waarvan enkelen hieronder zijn weergegeven.

  • Een serre kan worden voorzien van ventilatiesystemen en andere openingsmogelijkheden, waardoor het optimale leefklimaat gecreëerd kan worden.
  • U kunt kiezen tussen een serre van kunststof of aluminium. De profielen van beide materialen zijn vuilwerend en corrosiebestendig, bestaan uit meerdere kamers en zijn binnenin met staal verstevigd.
  • Het is niet gemakkelijk om de bovenkant van een serre schoon te maken, vandaar dat de meeste mensen kiezen voor zelfreinigend glas, in combinatie met één of meerdere dakramen.
  • In plaats van zelfreinigend glas kun je ook kiezen voor warmtewerend glas, verder behoort isolatieglas tot de mogelijkheden, net als specifieke raam- en deurelementen.
  • Vaak worden serres uitgevoerd met verdiepte ranke profielen, die leverbaar zijn in diverse kleuren en bovendien duurzaam en weersbestendig.

Wat kost een serre?

De kosten van een kozijn zijn een stuk eenvoudiger te berekenen dan de kosten van een serre. Wat een serre kost hangt af van zeer veel factoren en dan hebben we het niet alleen over de afmetingen, maar ook over de hierboven genoemde punten en zaken als een fundering of vergunning. De meest goedkope varianten kosten € 750 per vierkante meter, waar de kwalitatief betere serres al snel het dubbele kosten. Wees niet verbaast, als je voor een serre van 3 bij 2 meter met fundering € 20.000 moet betalen.