provilla-schuifpui

Wat wil je weten over schuifpuien?

Vrijwel iedere kozijnspecialist levert naast kozijnen ook schuifpuien, dat komt doordat het grotendeels dezelfde producten zijn. Alleen is een schuifpui vaak vele malen groter en het heeft een andere functie. Een schuifpui maakt van jouw woonkamer en tuin één geheel door haar ruimtelijke werking. De grote hoeveelheid glas zorgt voor een hoop natuurlijk licht, hierdoor verandert zelfs de donkerste kamer in een oase van licht.

Net als een kozijn kan ook een schuifpui op maat worden gemaakt. Je kunt kiezen tussen aluminium, houten en kunststof schuifpuien, die kunnen bestaan uit twee, drie of vier delen en kunnen worden uitgevoerd met aparte dorpels, unieke handgrepen, houtnerfstructuur of een moderne look. Je hebt twee soorten schuifpuien, en wel de populaire hefschuifpui met haar grote hendel, waarmee de schuifdelen na één simpele beweging heen en weer geschoven kunnen worden en de kiepschuifpui, die eerst naar binnen gekiept moet worden alvorens deze naar links of rechts kan worden geschoven.

Wat kost een schuifpui?

Het merendeel van de mensen kiest voor een hefschuifpui, omdat dit type schuifpui makkelijker is te bedienen en op lange termijn minder mankementen vertoont, ondanks de lagere aanschafkosten van een kiepschuifpui. Wat een schuifpui ongeveer kost, kun je hieronder lezen. De prijzen in de laatste twee kolommen zijn inclusief btw, montagekosten en glas.

Breedte x hoogte Aanschafkosten Kosten per m²
2-delige schuifpui 2.000 x 2.260 € 2.600 – € 3.200 € 642
3-delige schuifpui 3.000 x 2.260 € 3.800 – € 4.400 € 605
4-delige schuifpui 4.000 x 2.260 € 5.000 – € 5.600 € 586

Wat zijn vouwwanden?

Vouwwanden vertonen grote gelijkenissen met schuifpuien, maar in tegenstelling tot een schuifpui kan een vouwwand wel helemaal worden geopend. Het mechanisme is zowel van links naar rechts als van binnen naar buiten te vouwen. Daarnaast kan een vouwwand gecombineerd worden met een deur en ze zijn leverbaar in drie tot en met zes delen. Je zult bij een vouwwand geen dorpels of andere obstakels aantreffen, hierdoor vinden ook mensen met een kinderwagen of mensen in een rolstoel eenvoudig doorgang.