Overkapping

Wat wil je weten over overkappingen?

Wanneer je op zoek bent naar een overkapping, dan kun jeook terecht op Kozijnen-Web.nl. Een aantal kozijnspecialisten leveren naast kozijnen namelijk ook overkappingen. Overigens is een overkapping hetzelfde als een veranda, en wel een aanbouw aan een woning, steunend op palen. Er is niet één type overkapping, want overkappingen komen voor in vele vormen. Je kunt kiezen voor een houten overkapping, een overkapping van staal met een doek als dak of een andere variant. In het vervolg van deze pagina hebben we het over stalen overkappingen met glas, een veel voorkomende vorm.

Een overkapping is een eenvoudig product, dat makkelijk is te monteren. Het biedt beschutting tegen weer en wind en vermindert de last van dalende avondtemperaturen, de buitenseizoenen worden hierdoor aanzienlijk verlengd. De meeste mensen gebruiken een overkapping als terras, waar het ook te gebruiken is als carport of luifel. In ieder geval staat vast dat een overkapping een innovatieve en smaakvolle verrijking is voor iedere woning. Zeker de stalen overkappingen met glas, die onder deze alinea verder worden toegelicht.

  • Stalen overkappingen worden gemaakt van gegalvaniseerd staal, beschikken over staanders en verbindingsdelen die met kunststof zijn bemanteld, hebben aluminium elementen en een gepoedercoat dak.
  • De gelaste staalkokers en stalen profielen zorgen voor een uiterst stabiele constructie.
  • Iedere kozijnspecialist heeft een aantal basisuitvoeringen, die kunnen worden voorzien van aparte dakranden, speciale dakgoten en andere variaties.
  • Winddichte elementen aan de zijkanten behoren tot de mogelijkheden, net als een dak met diverse soorten glas, zoals veiligheidsglas of zonwerend glas en wat vind je trouwens van glas met doorzichtige of matte folie?
  • Wanneer u handig bent, dan zou u kunnen overwegen de overkapping zelf te monteren. De goede prefabricage en uitgekiende handleiding maken dit mogelijk.
  • Het onderhoud aan een stalen overkapping is minimaal, dat komt door de duurzame en weersbestendige materialen.

Wat kost een overkapping?

Net als voor kozijnen bestaan er voor overkappingen geen standaard prijzen. De prijs die je moet betalen hangt af van het type overkapping, de afmetingen en de luxe waarvoor je kiest. Een standaard stalen overkapping met een breedte van 2,5 meter en een doorsnee diepte kan al worden gekocht voor € 1.000. Voor bredere en diepere uitvoeringen worden prijzen gerekend die de € 3.000-grens met gemak overschrijden.