Kozijnen Zeeland

Wat wilt u weten over kozijnen in regio Zeeland

Zeeland behoort tot de provincies met de minste inwoners, maar dat wil niet zeggen dat er geen behoefte is aan nieuwe kozijnen. De provincie heeft een aantal grotere plaatsen, zoals Middelburg, Terneuzen, Vlissingen en Goes. Middelburg mag zich de provinciehoofdstad noemen met net geen 50.000 inwoners en is evenals Vlissingen en Goes gelegen op het schiereiland Walcheren. Iets zuidelijker ligt Terneuzen, dat het middelpunt vormt van schiereiland Zeeuws-Vlaanderen. In Zeeland is altijd genoeg vraag naar nieuwe kozijnen, vandaar dat er heel wat kozijnspecialisten actief zijn.

Regels kozijnen Middelburg, Terneuzen en …

Waar in sommige Nederlandse plaatsen geen bezoek meer gebracht hoeft te worden aan de gemeente als de bouwplannen voldoen aan de welstandscriteria, geldt dat niet voor Middelburg. Helaas heeft u in Middelburg altijd een vergunning nodig als u de kozijnen van de voorgevel of openbaar gekeerde zijgevel wilt vervangen, dus ook als ze gemaakt en geplaatst worden conform de welstandscriteria. Gelukkig kunt u de oude houten kozijnen wel vervangen door nieuwe kunststof kozijnen, op voorwaarde dat de kunststof kozijnen er hetzelfde uitzien als de houten kozijnen.

Mocht u wonen in Middelburg, Terneuzen, Vlissingen of Goes en benieuwd zijn naar de regels voor kozijnen, dan kunt u hieronder de welstandsnota van uw gemeente downloaden.

Leges kozijnen in Middelburg en omstreken

Het laten vervangen van de kozijnen is geen kleine investering, die investering kan nog groter worden als blijkt dat u een vergunning nodig heeft. Op de eerste plaats moet u de kozijnspecialist een vergoeding betalen voor het verzorgen van de vergunning. Daarnaast bent u de gemeente leges verschuldigd. Dan is het prettig om te weten dat de Zeeuwse gemeenten niet tot de duurste van Nederland behoren. Wanneer de kozijnen € 6.000 kosten, dan betaalt u in Middelburg € 166 aan legeskosten, in Terneuzen € 121,20, in Vlissingen € 223,20 en in Goes € 238,80.

  • Legeskosten kozijnen Middelburg: tot € 5.000 geldt € 85, tot € 10.000 geldt € 166 en van € 10.001 tot € 15.000 geldt € 242.
  • Legeskosten kozijnen Terneuzen: minimaal € 100,30 of 2,02 procent van de bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Vlissingen: tot € 5.000 geldt € 130 of € 25 verhoogt met € 18 per € 500 aan bouwkosten en vanaf € 5.001 geldt € 114 verhoogt met € 9,10 per € 500 aan bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Goes: tot € 11.300 geldt € 238,80 of 3,21 procent van de bouwkosten.
Geld besparen? Vergelijk de beste (lokale) specialisten