Kozijnen Enschede

Wat wilt u weten over kozijnen in regio Enschede

Net als het Gelderse Apeldoorn zijn ook het Overijsselse Enschede, Hengelo en Zwolle interessante steden voor kozijnspecialisten. Voor zowel de Stedendriehoek, de Plusregio Twente als de regio IJsseldelta geldt dat ze zich economisch volop ontwikkelen. Waar deze regio’s zich voorheen bezighielden met agrarische activiteiten, is dat langzaam overgegaan in een regio met een overvloed aan diensten. Een steeds groter wordende groep mensen ziet Apeldoorn, Enschede, Hengelo en Zwolle als de ideale woonplaats, dat betekent automatisch meer vraag naar nieuwe kozijnen.

Regels kozijnen Enschede, Apeldoorn en …

De regels voor kozijnen in Enschede verschillen niet heel veel van de regels in Apeldoorn, Hengelo of Zwolle. Kortweg komt het erop neer dat u met de achtergevel kunt doen wat u wilt. Zo vormt het vervangen van houten kozijnen door kunststof kozijnen geen enkel probleem. Bij de voorgevel en openbaar gekeerde zijgevel zult u de bestaande materialen, profilering, kleuren en detaillering wel grotendeels moeten aanhouden, tenminste als u de kozijnen vergunningsvrij wilt vervangen. Voor het vervangen van de kozijnen van een monumentaal pand is bijna altijd een vergunning nodig.

In het geval van de voorgevel en openbaarde gekeerde zijgevel wordt in eerste instantie alleen naar de sneltoetscriteria gekeken. Bij een monumentaal pand moet in negen van de tien gevallen de welstandscommissie een oordeel geven.

Leges kozijnen in Enschede en omstreken

Enschede, Hengelo, Zwolle en Apeldoorn liggen niet heel ver uit elkaar, maar geldt dat ook voor de legeskosten of houdt iedere gemeente zijn eigen rekenmethodes erop na. In Enschede en Hengelo worden de leges op dezelfde manier berekend, Apeldoorn en Zwolle hebben hun eigen methode. Wanneer u voor € 10.000 aan kozijnen wilt vervangen, dan bedraagt de rekening in Enschede € 280, in Apeldoorn € 330, in Hengelo € 260 en in Zwolle maarliefst € 575,98 (352 + 223,98), dat is ongeveer het dubbele van de andere gemeenten.

  • Legeskosten kozijnen Enschede: minimaal € 228 of 2,80 procent van de bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Apeldoorn: minimaal € 400 of € 16,50 voor iedere € 500 aan bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Hengelo: minimaal € 260 of 2,60 procent van de bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Zwolle: minimaal € 352, boven € 2.250 wordt het minimumbedrag verhoogd met 2,89 procent van de bouwkosten.
Geld besparen? Vergelijk de beste (lokale) specialisten