Kozijnen Eindhoven

Wat wilt u weten over kozijnen in regio Eindhoven

Niet alleen in Eindhoven is veel vraag naar nieuwe kozijnen, maar ook in andere Brabantse steden als Den Bosch, Helmond en Oss. Waar Den Bosch vroeger het middelpunt vormde van Oost-Brabant is dat tegenwoordig Eindhoven, dat komt doordat in en rondom Eindhoven zich steeds meer technologische kennis vestigt en ontwikkelt. Den Bosch blijft ontegenzeglijk de provinciehoofdstad en de stad met de meeste historische waarde, maar is al lang niet meer de grootste van Oost-Brabant. Op deze pagina over kozijnen in Brabant behandelen we ook Helmond en Oss.

Regels kozijnen Eindhoven, Den Bosch en …

Men doet in Eindhoven niet heel moeilijk over het vervangen van kozijnen. Zolang het karakteristieke van een bouwwerk niet wordt aangetast heeft de gemiddelde Eindhovense ambtenaar er niet zoveel moeite mee. Dat kan ook in zekere mate gezegd worden over de ambtenaren in Helmond en Oss. In Den Bosch is men toch iets voorzichtiger, mede door het grote aantal monumentale panden. U mag er in ieder geval vanuit gaan dat houten kozijnen niet zomaar kunnen worden vervangen door kunststof kozijnen en dat hetzelfde geldt voor stalen kozijnen die plaats moeten maken voor aluminium kozijnen.

Dat geldt niet alleen in Den Bosch, maar zeker ook in Eindhoven, Helmond en Oss. Welke regels nog meer gelden in deze Brabantse steden kunt u lezen in de welstandsnota’s, die hieronder kunnen worden gedownload.

Leges kozijnen in Eindhoven en omstreken

U zult ongetwijfeld op de hoogte zijn van het feit dat iedere gemeente de hoogte van de leges zelf mag bepalen. U bent de gemeente leges verschuldigd, zodra u een vergunning nodig heeft. De leges in Eindhoven, Den Bosch, Helmond en Oss verschillen niet heel veel van elkaar. Stel de nieuwe kunststof kozijnen kosten € 8.000, dan bent u de gemeente Eindhoven een vergoeding van € 304 verschuldigd, de gemeente Den Bosch brengt € 252 in rekening, de gemeente Helmond € 280 en in de gemeente Oss zult u een factuur ontvangen van € 334,30.

  • Legeskosten kozijnen Eindhoven: minimaal € 230 of 3,80 procent van de bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Den Bosch: minimaal € 80,90 of 3,15 procent van de bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Helmond: minimaal € 200 of 3,50 procent van de bouwkosten, die naar beneden worden afgerond op veelvouden van € 500.
  • Legeskosten kozijnen Oss: tot € 2.250 geldt € 54, tot € 4.500 geldt € 54 verhoogt met 5,33 procent van de bouwkosten en tot € 22.500 geldt € 174 verhoogt met 4,58 procent van de bouwkosten.
Geld besparen? Vergelijk de beste (lokale) specialisten