Kozijnen Den Haag

Wat wilt u weten over kozijnen in regio Den Haag

Den Haag is de provinciehoofdstad van Zuid-Holland en behoort tot de bekendste steden van Nederland. Dat komt op de eerste plaats door de politiek die gezeteld is in de Haagse binnenstad. Niettemin geniet Den Haag ook bekendheid door haar lange en rijke historie. Nu we Den Haag kort geïntroduceerd hebben kunnen we het hebben over kozijnen en de andere steden die we in verband met dit onderwerp op deze pagina behandelen. U gaat meer te weten komen over de regels en de legeskosten van kozijnen in Den Haag, Leiden, Hoofddorp en Zoetermeer, tenminste als u verder leest.

Regels kozijnen Den Haag, Leiden en …

Wanneer je de welstandsnota van iedere Nederlandse gemeente bestudeert, dan valt op dat ze inhoudelijk nauwelijks van elkaar verschillen. Kortweg komt het erop neer dat het straatbeeld behouden moet blijven, anders gezegd houd de huidige kleuren en detaillering aan en doe niet te gek met het materiaal. Mocht u bijvoorbeeld wonen in het centrum van Leiden, dan kunt u de oude historische houten kozijnen niet zomaar vervangen door kunststof kozijnen. Hiervoor heeft u goedkeuring nodig van de gemeente, in een buitenwijk van Hoofddorp of Zoetermeer zal dit iets makkelijker gaan.

Het is geen doen om alle regels die gelden voor kozijnen op één pagina te proppen. Vandaar dat u de welstandsnota’s met daarin de regels van Den Haag, Leiden, Hoofddorp en Zoetermeer onder deze alinea kunt downloaden.

Leges kozijnen in Den Haag en omstreken

De kans is groot dat u in Den Haag of Leiden een vergunning nodig heeft wanneer u de kozijnen wilt vervangen, althans als u woont in de historische binnenstad. Jammer genoeg is een vergunningsaanvraag nooit kosteloos. U bent de gemeente ook leges verschuldigd als de aanvraag wordt afgekeurd. In iedere gemeente worden de leges anders berekend. Stel de kozijnen kosten € 12.000, dan moet in Den Haag € 422,40 worden betaald voor een vergunning, in Leiden € 206,40, in Hoofddorp € 359,05 en in Zoetermeer € 282,75.

  • Legeskosten kozijnen Den Haag: minimaal € 110 of 3,52 procent van de bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Leiden: tot € 10.000 geldt € 38,21, boven het eerst genoemde bedrag wordt 1,72 procent van de bouwkosten gerekend.
  • Legeskosten kozijnen Hoofddorp: minimaal € 243,30, boven € 8.128,81 wordt het minimumbedrag verhoogd met 2,99 procent van de bouwkosten.
  • Legeskosten kozijnen Zoetermeer: tot € 3.000 geldt € 102,10, boven het eerst genoemde bedrag wordt 1,70 procent van de bouwkosten gerekend met een minimum van € 282,75.
Geld besparen? Vergelijk de beste (lokale) specialisten