Wat wilt u weten over Schüco kozijnen?

Website Schüco: www.schueco.com/web2/nl

Schüco is één van de grootste en bekendste kozijn profielleveranciers ter wereld. De Duitsers leveren zowel kunststof als aluminium profielen en worden geroemd om de hoge kwaliteit die ze leveren. Schüco heeft drie groepen kozijnen, waarvan twee kunststof en één aluminium. De kunststoffans kunnen kiezen tussen het Corona kozijn en het Thermo kozijn, waar de liefhebbers van aluminium het moeten doen met het zeer goede AWS kozijn.

Schüco kunststof kozijnen

Schüco Corona

Het Corona kozijn kent drie varianten, namelijk Corona CT 70, Corona CT 70 MD en Corona CT 70 Accent. Alle varianten hebben gemeen dat ze beschikken over een slank aanzicht en kunnen worden uitgevoerd met drie soorten vleugels (Classic, Rondo en Cava). De isolatiewaarde maakt het verschil tussen het CT 70 kozijn en het CT 70 MD kozijn, want deze is hoger bij laatstgenoemde. De diepte zorgt voor het onderscheid tussen het CT 70 Accent kozijn en de andere twee kozijnen, daar het een verdiept profiel (112 millimeter) heeft en geen vlak profiel (70 millimeter).

  • Download hier de Schüco Corona CT 70 folder.

In feite blinken de Corona kozijnen nergens echt in uit, dat kan niet gezegd worden over de Thermo kozijnen. Wanneer u op zoek bent naar kunststof kozijnen met een hoog isolatievermogen, dan bieden de Thermo kozijnen uitkomst. U kunt kiezen tussen het Thermo 6 kozijn en het Thermo Plus kozijn, beiden hebben een uitstekend isolatievermogen. Dat komt door de zeven isolerende kamers. Nochtans isoleert het Thermo Plus kozijn net even iets beter, en wel doordat geen staal wordt gebruikt, maar aluminium strippen. Dit resulteert in een isolatiewaarde van 0,76 W/m²K.

  • Download hier de Schüco Thermo 6 folder.
  • Download hier de Schüco Thermo Plus folder.

Schüco aluminium kozijnen

Schüco duidt haar aluminium kozijnprofielen aan met AWS. In totaal bestaan er drie varianten, die het beste kunnen worden gerangschikt op basis van het isolatievermogen.

  1. AWS 112.IC: heeft een Uw-waarde van 0,80 W/m²K, download hier de folder. (Passiefhuis-certificering)
  2. AWS 90.SI: heeft een Uw-waarde van 1,00 W/m²K, download hier de folder.
  3. AWS 75.SI: heeft een Uw-waarde van 1,40 W/m²K, download hier de folder.
Schüco AWS

Het getal in de naam geeft de inbouwdiepte aan, waar IC staat voor Insulation Cover en SI voor Super Insulation. U zult weinig onderscheid kunnen ontdekken qua vormgeving tussen de kozijnen, want alle drie kenmerken zich door smalle aanzichtbreedtes en een strak modern design.

Gratis offertes ontvangen

Mocht u interesse hebben in Schüco aluminium of kunststof kozijnen en wilt u alvast prijzen weten, dan kunt u via de onderstaande roze button gratis offertes ontvangen.