Wat wil je weten over Finstral kozijnen?

Website Finstral: www.finstral.com

Misschien vind je het verassend, maar Finstral is van origine Italiaans. Het is net als Profine (K-vision) opgericht in 1969 en levert tegenwoordig naast kunststof kozijnen ook aluminium kozijnen. Finstral werkt met twee kunststof kozijnlijnen, die op hun beurt kunnen worden opgesplitst in negen verschillende kozijnen. Voor de aluminiumliefhebbers heeft Finstral kozijnen ontwikkeld onder de naam FIN-Project. In totaal telt het assortiment een vijftal aluminium kozijnen, die allen goed isoleren en een eigen karakter hebben.

Finstral kunststof kozijnen

Finstral kunststof kozijn

De kunststof kozijnlijnen van Finstral heten Top 90 en Top 72. Het onderscheid tussen beide lijnen wordt niet zozeer gemaakt door het uiterlijk, maar door het isolatievermogen. Op alle fronten is de Top 90 lijn net even iets beter, dan de Top 72 lijn. De tabel onder deze alinea toont alle soorten kunststof kozijnen van Finstral. Onder de tabel staat beschreven wat de kozijnen kenmerkt.

Top 90 Top 72
Classic-line X X
Step-line X X
Nova-line X X
Twin-line Classic X X
Twin-line Nova X
  • Classic-line: tijdloos door het gebruik van klassieke hedendaagse lijnen.
  • Step-line: elegante en opvallende contouren zorgen voor een traditioneel karakter.
  • Nova-line: een combinatie van een modern-minimalistisch design en onzichtbare vleugels aan de buitenkant.
  • Twin-line Classic en Twin-line Nova: hebben dezelfde kenmerken als hun broertjes, maar ook een ingebouwde jaloezie, die warmte vasthoudt en geluid weert.

Finstral aluminium kozijnen

In de eerste alinea heb je kunnen lezen dat het FIN-Project bestaat uit vijf aluminium kozijnen. De kozijnen heten:

  • Classic-line
  • Nova-line
  • Twin-line Classic
  • Twin-line Nova
  • Ferro-line
Finstral FIN-Project

Voor de aluminium kozijnen worden grotendeels dezelfde namen gebruikt als voor de kunststof kozijnen, met uitzondering van de Ferro-line. Dit aluminium kozijn is speciaal ontwikkeld voor het vervangen van stalen kozijnen, het heeft een staallook en markante buitencontouren. Overigens kunnen zowel de Ferro-line als de aluminium Classic-line doorgaan voor passiefhuis kozijn, tenminste als gebruik gemaakt wordt van driedubbelglas (0,78 W/m²K). Hetzelfde geldt voor de meeste kunststof kozijnen van Finstral.

Gratis offertes ontvangen

Mocht je interesse hebben in Finstral aluminium of kunststof kozijnen en wil je alvast prijzen weten, dan kun je via de onderstaande roze button gratis offertes ontvangen.