Officiële website Schüco: www.schueco.com

S

chüco is een zeer bekende leverancier van aluminium en kunststof kozijnprofielen. Schüco heeft drie lijnen voor kunststof kozijnen en vier lijnen voor aluminium kozijnen. De lijn voor kunststof kozijnen heet Corona, waar de lijn voor aluminium kozijnen wordt aangeduid met AWS.

Schüco Corona

De kunststof kozijnprofielen van Schüco zorgen allemaal voor energiebesparing. De meeste energiebesparing behaalt u met de Corona SI 82+ lijn, dat komt door een gepatenteerde aluminium compoundtechnologie die wordt toegepast, deze technologie zorgt voor hoge warmte-isolatie. Lijnen als Corona CT 70 accent en Corona CT 70 plus zijn minder energiebesparend, maar bieden wel comfort, kwaliteit en veiligheid.

Schüco beoordeelt zelf haar kozijnprofielen aan de hand van een sterrensysteem, de Corona SI 82+ lijn ontvangt van Schüco de maximale score, namelijk vijf sterren, waar de Corona CT 70 accent lijn en Corona CT 70 plus lijn drie sterren ontvangen. De Corona kozijnprofielen kenmerken zich allemaal door hun tijdloze ontwerp. Het verschil tussen de Corona CT 70 accent lijn en Corona CT 70 plus lijn is een aluminium afdekprofiel dat is te vinden op de laatst genoemde lijn, dit is een optische keuze en biedt bijvoorbeeld geen extra veiligheid.

Overigens bedraagt de inbouwdiepte van de Corona SI 82+ lijn 82 millimeter en van de andere twee kunststof lijnen 70 millimeter.

Schüco AWS

Zoals in de eerste alinea is vermeld heeft Schüco vier lijnen voor aluminium kozijnen. De AWS 75 SI lijn is het beste aluminium kozijnprofiel en ontvangt van Schüco een vijfsterrenbeoordeling, want deze lijn heeft een nieuw record gevestigd op het gebied van warmte-isolatie. De AWS 75 SI lijn heeft een U-waarde van 1,4 W/m²K, dat wordt bereikt door een verbeterde isolatiezone en middendichting en een nieuw soort isolatie in de sponning. Een ander pluspunt van de AWS 75 SI lijn is de inbouwdiepte van 75 millimeter, hierdoor wordt de veiligheid verhoogd. Tevens is de geluidsoverlast minimaal.

Naast de AWS 75 SI lijn kunt u ook kiezen voor de AWS 70 lijn, AWS 65 lijn en AWS 65 MC lijn. De AWS 70 lijn heeft een inbouwdiepte van 70 millimeter en is bruikbaar bij zowel renovatie- als nieuwbouwprojecten. Schüco kent de AWS 70 lijn vier sterren toe, dat komt door de goede U-waarde van 1,7 W/m²K, waaraan een innovatieve schuimvulling, groot gedimensioneerde voorkamer en middendichting ten grondslag liggen. De AWS 65 lijn en AWS 65 MC lijn ontvangen van Schüco beiden een driesterrenbeoordeling en hebben beiden een inbouwdiepte van 65 millimeter en een U-waarde van 2,2 W/m²K.


STUUR MIJ GRATIS EN VRIJBLIJVEND KOZIJN OFFERTES

  • Regio