Stalen kozijnen

Wat wil je weten over stalen kozijnen?

De meeste mensen kiezen voor kozijnen van kunststof, hout is tegenwoordig minder populair en aluminium staat al enige tijd op een derde plaats. Niettemin bestaan er meer materialen waar kozijnen van gemaakt worden, zoals staal. Vaak worden stalen kozijnen op één hoop gegooid met aluminium kozijnen, ondanks dat ze over unieke eigenschappen beschikken. Helaas zijn er niet veel kozijnspecialisten die zich bezighouden met stalen kozijnen, wat tot gevolg heeft dat je een stuk minder kunt vergelijken.

Wat zijn stalen kozijnen?

Net als brons en messing is staal een legering. Nu vraag je jezelf misschien af: wat is een legering? Een legering is een mengsel van metaal en een ander element, in het geval van staal bestaat de legering uit ijzer en koolstof. Het materiaal heeft een aantal voordelen, waarover aluminium ook beschikt. Gelijk aan aluminium is staal vormvast, stevig en degelijk en het heeft een lange levensduur. Toch is staal net even iets sterker, waardoor smalle profielen gecombineerd kunnen worden met grote glasoppervlaktes. Niet voor niets vind je de meeste stalen kozijnen terug in grote zakelijke gebouwen. Tevens kan staal gebruikt worden als brandwerend element, denk aan een brandwerende deur.

Welke stalen kozijnen zijn er?

Je kunt kiezen tussen drie soorten kozijnen van staal. Voor binnengebruik is het ongeïsoleerde stalen kozijn de beste keuze. Wanneer het kozijn in de buitengevel komt, dan kunt je een geïsoleerd stalen kozijn overwegen of een stalen kozijn met stoeltjesprofiel. Beiden beschikken over teflonverbindingen, die een koudebrug helpen voorkomen.

Speciaal voor het vervangen van oude stalen kozijnen door nieuwe stalen kozijnen is het stoeltjesprofiel ontwikkeld. Het is een ultra smal profiel dat gecombineerd kan worden met dun isolatieglas. Oude stalen kozijnen zijn namelijk smal doordat ze niet geïsoleerd zijn, waardoor dubbelglas niets uitmaakt voor het isolatieniveau.

Wat kosten stalen kozijnen?

Veel onderzoek naar de kosten van stalen kozijnen wordt niet gedaan. Het enige dat met zekerheid gezegd kan worden is dat ze een fractie meer kosten dan aluminium kozijnen, die op hun beurt twintig procent duurder zijn dan kunststof kozijnen. Mocht je gratis offertes willen ontvangen voor stalen kozijnen, dan kun jegebruik maken van de onderstaande roze button, hierdoor kom je terecht op de offertepagina.